Dansk kirke- og teologihistorie - 2. årgang

Dansk kirke- og teologihistorie fra reformation til 1864

Fagbeskrivelse:

Den danske kirke- og teologihistorie har nogle særlige, og i visse tilfælde væsentlige, bidrag til den almindelige brede kirke- og teologihistorie. En række af de vigtigste blandt disse væsentlige bidrag vil vi se på i dette fag. Vi griber det an som en række periodiske nedslag omkring nogle af de   vigtigste temaer, bevægelser og teologer fra reformationen til 1864.

4. februar 2023Reformation og ortodoksi
4. martsPietisme og oplysning
25. martsGrundtvig, - og hvad deraf fulgte
13. majKierkegaard, - og hvad deraf fulgte

 


Undervisere

Torben Bramming

Torben Bramming (Sognepræst i Ribe Domsogn og Seem pastorat)

Cand. teol. Tidligere frimenighedspræst i Ryslinge. Medarbejder og leder på RAMS (Skole kirketjenesten i Ribe Stift) 2009-15. Sammen med sin kone Bente Møll Bramming leder af Taarnborg, Brorsons gamle bispegård, som er et kulturcenter i Ribe. Forfatter til en lang række bøger om historie og dansk kirkehistorie.

Erling Kristensen

Erling Kristensen (sognepræst i Rødding- Ø. Lindet Pastorat. Religionspæd. konsulent)            

Cand. teol. Speciale i systematisk teologi. Tidligere højskolelærer i fagene kristendom, religion, filosofi, etik, idéhistorie i en årrække. Siden sognepræst og religionspædagogisk konsulent. Mangeårig deltager i Forum Teologi Naturvidenskab på Aarhus Universitet og dets efterfølgende tværfaglige netværk.

Kirsten M. Andersen

Kirsten M. Andersen, cand.teol og ph.d

Kirsten er lektor på University College Syd og underviser lærerstuderende i kristendomskundskab/religion. Desuden er hun bl.a. formand for Grundtvigsk Forum i Danmark, censorformand for læreruddannelsens fag kristendomskunstskab/religion og forfatter til adskillige artikler og lærerbøger.